Wystarczy nagrzać piekarnik do 180 stopni, w tym czasie przygotowujemy szybko łososia tzn. myjemy rybę. Dodajemy szczyptę soli, szczyptę pieprzu ziołowego, dwiema szczyptami słodkiej papryki, dwie szczypty majeranku, szczypta oregano i szczypta ziół prowansalskich, ewentualnie szczypta vegety. Pieczemy 30-35 minut w zależności od grubości łososia.
To wszystko! :) Smacznego.
Mmmmmm ,moja ulubiona rybaa. Bardzo często ją piekę! Ale innaczej. 200 stopni przez 25 minut :) ale jak kto lubi! Pzdr :D
OdpowiedzUsuńNastępnym razem spróbuje upiec Twoją metodą :)
UsuńPyszny łosoś z warzywami:),ja często kupuję w Lidlu świeże dzwonka i łososia i zapiekam z pesto
OdpowiedzUsuńw ziołach to jeden z lepszych
OdpowiedzUsuń