czwartek, 27 czerwca 2013

letnia sałatka z mozzarellą


Letnie sałatki, ahh ciężko ich nie kochać. My uwielbiamy robić je sobie na kolację i w moment znikają z talerzy. Wczoraj dostałam od znajomej piękne sałaty i inne świeże rarytasy prosto z jej ogródka, więc nie mogliśmy sobie odmówić tej przyjemności zrobienie tej sałatki. Idealna sałatka do grilla, ale wiadomo jak kto lubi, my ją jemy na co dzień do kolacji i śniadania.

składniki:
mała główka sałaty, lub tak jak my wymieszaliśmy po połowie dwie różne sałaty
3 pomidory
1 ogórek szklarniany lub 2 gruntowe
pół pęczka szczypiorku
paczka kuleczek z mozzarelli lub 1 kulka mozzarelli
oliwa z oliwek
sól, pieprz, zioła prowansalskie


czas przygotowania: ok.10minut







Warzywa myjemy. Ogórki i pomidory kroimy w kosteczkę (my obieramy pomidory ze skórki, po przelaniu ich wrzątkiem). Szczypiorek siekamy. Sałatę rwiemy na drobne fragmenty do miseczki. Dodajemy kulki mozzarelli lub pokrojoną kulę mozzarelli. Przekładamy wszystko do miseczki, dodajemy 2-3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe :)


Zapraszamy do przesyłania nam zdjęć Waszych realizacji naszych przepisów na adres: jedzonkoo@gmail.com  Chętnie opublikujemy je pod przepisami na blogu! Miłego dnia :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...