poniedziałek, 2 czerwca 2014

sałatka z awokado i kurczakiem


Moja zielona sałatka powstała na wcześniej wspomnianych warsztatach "dietetyczne rewolucje" i tak jak obiecywałam, że przepis na nią pojawi się na naszej stronie, tak też się stało. Poprzedni przepis był na dressing do sałatki, teraz sałatka. Specjalnie dla Was przygotowałam ją kolejny raz w domu, żebyście mogli mieć chociaż krótki filmik. 

składniki:
1 awokado
1 ugotowana pierś z kurczaka
pęczek koperku
dowolna ilość roszponki
kulka mozzarelli 125g
3 łyżki pestek słonecznika
3 łyżka płatków migdałów
sól, pieprz
dressing cytrusowy - przepis >TUTAJ KLIK<

czas przygotowania: ok. 40 minut









Zaczynamy od przygotowania dressingu aby się smaki w nim połączyły - przepis >TUTAJ<. Do miski przekładamy umytą roszponkę. Siekamy koperek, kroimy w kosteczkę: ugotowanego kurczaka, mozzarellę i miąższ z awokado i wszystko przekładamy do miski. Na suchej patelni prażymy razem słonecznik z migdałami, mieszając aż zaczną się rumienić i pięknie pachnieć. Gotowe przekładamy do miski, wlewamy dressing, mieszamy, kosztujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pełnowartościowa i dietetyczna sałatka gotowa, smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...