środa, 23 stycznia 2013

delikatna pieczeń rzymska

 Bardzo łatwa w przygotowaniu,  jednak rzadko spotykana na Polskich stołach pieczeń rzymska. Może być fantazyjna z rozmaitymi dodatkami, może też być prosta, łatwa i tania. My przygotowaliśmy wersją bardziej ekonomiczną;) czyli sposób na na prawdę smakowitą, delikatną pieczeń z chrupiącą brązową skórką. Jest rewelacyjna.

składniki:
pół kg mięsa mielonego(dowolne)
1 mała cebulka
2 jajka
łyżeczka: słodkiej papryki, majeranku
szczypta pieprzu, soli
4 łyżeczki bułki tartej




 Zaczynamy od pokrojenia cebuli w kosteczkę. Do miski wrzucamy umyte mięso mielone, posiekaną cebulę, wbijamy dwa jajka i dodajemy wszystkie przyprawy. To na prawdę proste, wystarczy to wszystko wymieszać.
Wyłożyć do keksówki, najlepiej na papier do pieczenia, żeby nie przywarła pieczeń i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godzin.

Mając tyle czasu, możemy zaszaleć z rozmaitymi surówkami lub po prostu poleniuchować :)






Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...