niedziela, 26 maja 2013

Slow Food Festival I edycja w Sopocie

 Już spieszę z wyjaśnieniami, dzisiaj w Sopocie odbywa się pierwszy Slow Food Festival, było cudownie, wraz z mężem wykupiliśmy karnety po 25zł/osoba i mieliśmy 5 kuponów na 5 dań na osobę. Wystawiały się rozmaite cudowne Trójmiejskie restauracje. Byli zaproszeni goście specjalni, na pewno pojawił się i gotował Tomasz Jakubiak, zaproszono również Borysa Szyca, ale tego już nie wiem czy się w rezultacie pojawił, my z mężem na pewno go nie widzieliśmy. Po lewej na zdjęciu jest dzieło Hotelu Sheraton a  dokładniej mus ze szparagów, pieczony łosoś i kasza.







Kolejna restauracja, którą byliśmy oczarowani, poniżej dania, które wybraliśmy.








Zupa rybna z owocami morza, mleczkiem kokosowym i trawą cytrynową. Byłam nią całkowicie oczarowana, mąż również :) Poniżej wybór męża, który padł na szaszłyk z łososia z sosem mango.



 Cudowne ciasto ryżowe w sosie miodowym. Zakochałam się w nim :)

Oczywiście nie mogło zabraknąć Fajnych Bab. Jak zwykle zachwycały pysznościami, wybraliśmy babeczkę malinową i grejpfrutową.

Na koniec kilka zdjęć z działu 'wystawiennictwo', czyli tak się prezentowali :)




Oczywiście nie mogliśmy pominąć talerzyka polskich pysznych serów. Są cudowne, zabraliśmy ulotkę i wyczytaliśmy, że sklepik znajduję się w Krzywym Domku.


Miłego oglądania zdjęć :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...