wtorek, 29 kwietnia 2014

lekka pasta jajeczna


Mam znajomą, od której zawsze wychodzę z nowymi przepisami, za które swoją drogą Tobie bardzo dziękuję :). Tym razem wpadłam do Niej na śniadanie i zaserwowała mi bułeczki z cudną pastą jajeczną, minimalnie ją zmieniłam, ale z przyjemnością ją Wam polecę. Lekka, pełna smaku, idealne dopełnienie wiosenno-letniej kanapki. 

składniki:
2 jajka
czubata łyżka posiekanego szczypiorku
czubata łyżka posiekanej cebuli
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz


czas przygotowania: ok. 15-20 minut












Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół i odkładamy do ostygnięcia. Siekamy szczypiorek i cebulę jak najdrobniej. Jajka po wystudzeniu siekamy na drobno, następnie rozgniatamy widelcem, aby były jak najdrobniejsze. Przekładamy jajka, szczypiorek i cebulkę do miseczki, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, dwie łyżki jogurtu naturalnego i mieszamy dokładnie, kosztujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe, możecie przechowywać do 2 dni z lodówce. Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...