środa, 7 maja 2014

lekka galaretka


Lekka galaretka to sposób na ostatnią chwilę, jak nie mamy pomysłu na to czym następnego dnia moglibyśmy poczęstować naszych gości, a nie mamy ochoty nic piec lub podawać zwykłej galaretki. Robi się ją błyskawicznie, można w niej zanurzyć ulubione owoce, podać z bitą śmietaną lub świeżymi owocami. Polecam :).

składniki:
1 ulubiona galaretka
jogurt naturalny ok.400g


czas przygotowania: 10 minut plus studzenie ok.30 min i chłodzenie w lodówce najlepiej całą noc














Przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia, nie możecie dopuścić do tego aby zaczęła tężeć musi pozostać płynna. Jak już jest chłodna to stale mieszając ją trzepaczką wlewamy po łyżce jogurtu naturalnego, aż wmieszamy cały. Gotową mieszankę przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, możecie zanurzyć w niej owoce. Jak galaretka jest gotowa to możecie podawać ją saute lub z owocami czy bitą śmietaną. Smacznego! :)



3 komentarze:

  1. Świetny pomysł i wygląda cudownie!

    OdpowiedzUsuń
  2. smakować musi, jak chmurka!

    OdpowiedzUsuń
  3. Śliczna jest, i taka leciutka :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...