sobota, 1 grudnia 2012

naturalna zupa pomidorowa

Dzisiaj wyjątkowa i lubiana zupa pomidorowa. Niestety ostatnio odwiedzając rodzinę wszyscy częstują mnie zupą pomidorową, która jedyne co w sobie z pomidorów ma to przecier pomidorowy. Dlatego dla wszystkich osób, które marzą o zupie pomidorowej z dużą ilością pomidorów, naturalnej i szalenie smacznej, serwuję Wam prosty, pyszny i sprawdzony przepis. Zajadajcie się naturą! :)         
składniki:
4-5 pomidory
1 puszka krojonych pomidorów
5 marchewek
1 korzeń pietruszki
1 mały seler
pierś z kurczaka
sól, pieprz
1 łyżeczka: słodkiej papryki, majeranku, oregano, ziół prowansalskich
2 łyżeczki przecieru pomidorowego





Do garna z gotującą się wodą wkładamy pokrojone w plasterki : marchewki, seler i korzeń pietruszki, a także pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Dodajemy łyżeczkę soli i pół łyżeczki pieprzu. Przykrywamy pokrywką i gotujemy pół godziny.




Dodajemy puszkę krojonych pomidorów, kroimy obrane pomidory w kostkę i również dodajemy, dodajemy zioła i wysypujemy ryż z 1 woreczka, ryż naturalnie zagęści nam zupę. Mieszamy i gotujemy przez 15 minut. Na koniec dodajemy 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, mieszamy, doprawiamy do smaku i serwujemy. Proste, smaczne i zdrowe! 







Zachęcamy do polubienia nas na facebooku oraz do subskrypcji naszego kanału na YouTube.


2 komentarze:

  1. Ja trochę zmodyfikowałam przepis, pomidory przesmażam na patelni osobno z przyprawami, potem je zmiksuję i takie dodam do wywaru warzywnego :) a na koniec zabielę śmietanką :) pomidorówka ze świeżych pomidorków mmm pychotka :) naszukałam się wczoraj ,ale mam piękne dorodne i słodkie pomidory :) pachnie w całym domu :)... wczoraj robiłam krupnik zerkając do Twojego przepisu, wyszedł wyśmienity, pełny garnek znikł w 1 popołudnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super, bardzo się cieszę, że krupnik smakował, a pomysł na podsmażane pomidory, rewelacja, zrobię tak następnym razem :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...